Shutterstock

Nieuws Ierland

Ierse boeren protesteren voor hogere prijs

16 Augustus 2019 - Kimberly Bakker - 4 reacties

Veehouders in Ierland, verenigd in Beef Plan, blijven voorlopig nog protesteren voor een hogere prijs. De organisatie richt het protest met name op de Ierse rundvleesverwerkingsfabrieken, omdat ze de kloof tussen de boerenprijs en verkoopprijs te groot vinden.

Enda Fingleton, de woordvoerder van Beef Plan, meldt aan Global Meat News dat de protesten pas worden gestopt als er voldaan wordt aan de verzoeken van de organisatie. "We protesteren daarom zo lang als nodig is. Op dit moment krijgen we niet wat we verdienen voor al ons harde werk. We hebben dus niets te verliezen en alles te winnen."

Volgens Fingleton is de binnenlandse rundvleessector onhoudbaar als er op deze manier en tegen deze prijzen wordt doorgewerkt. "Sommige veehouders kunnen misschien overschakelen naar akkerbouw, maar dat is lang niet in alle delen van het land mogelijk. Deze boeren zouden dan failliet gaan."

Juridische stappen
De belangenorganisatie voor de vleesverwerkende industrie van Ierland: Meat Industry Ireland (MII), is teleurgesteld over de uitspraken van Beef Plan. "Er blijft voor ons nu geen andere mogelijkheid over dan juridische stappen te nemen om de protesten alsnog te stoppen", zo schrijft het in een persverklaring.

Het vervolgt: "Daarnaast heeft het onwettige gedrag van de verschillende demonstranten ervoor gezorgd dat er enorme schade is aangetroffen bij verschillende verwerkingsbedrijven." Volgens MII is duidelijk om wie het gaat en naar verluidt zullen die demonstranten hun baan verliezen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
telert 16 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883673/ierse-boeren-protesteren-voor-hogere-prijs]Ierse boeren protesteren voor hogere prijs[/url]
als je het woord Ierse melkveehouder vervangt voor Nederlandse aardappelteler, dan heb je precies het zelfde verhaal, alleen werken die gewoon dom door en protesteren niet
Piet 16 Augustus 2019
Deze boeren zijn wakker,groot gelijk.
Kunnen ze hier nog wat van leren
zonnetje 17 Augustus 2019
Ik woon in Ierland, als Nederlandse, tussen de boeren en bebouw volgens het ook hier sterk groeiende permacultuur principe. De Ieren zijn hier nog erg traditioneel denkend. De Ieren eten sowieso al 2,3 x meer vlees dan de gemiddelde Nederlander en nauwelijks groenten. Ook hier nemen gezondheidsproblemen daardoor toe! De schandalen over gerommel met vlees nemen ook hier toe! Het Ierse vlees is niet meer van die kwaliteit die het had! Veel jongere boeren steken hun nek in stroppen, om veel te grote en dure machines te kopen die niet rendabel zijn. De groei in de vleesindustrie is exorbitant! De steeds bewuster wordende gewone consument is er spuugzat zat van allerlei troep in zijn lijf te krijgen door slecht voedsel!
Dat moet ook eens doordringen in de hoofden van boeren. Ze kunnen een goede boterham verdienen, mits ze beter met hun vee omgaan en overstappen op kleinschaliger en gezondere bedrijfsvoeringen!
Dus:
Inkrimpen en weer gezonder maken deze 'industrie'.
tot hier en niet verder 17 Augustus 2019
inderdaad zonnetje, en alle biologische troep nooit meer aankijken.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden