Shutterstock

Inside Melk

Melkprijs DOC Kaas houdt koers vast

30 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

De melkprijs van DOC Kaas houdt voor de maand september de koers van de afgelopen maanden vast. Daarmee treedt de zuivelaar in de voetsporen van FrieslandCampina en Arla.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas, dat een onderdeel is van de Duitse zuivelcoöperatie DMK, laat de vet- en eiwitprijs voor september stabiel op €4,136 per kilo. Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo resulteert dit in een melkprijs van €32,50. Daarbovenop kunnen premies worden verdiend voor weidegang (€1,75) en VLOG (€1), wat maakt dat de bedrijfsspecifieke uitbetalingsprijs hoger kan uitpakken. 

Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk (4,41% vet en 3,47% eiwit), de hoogste kwantumtoeslag en alle premies communiceert DOC Kaas zelf een melkprijs van €35,05. 

Als we kijken naar de melkprijsvergelijking op Boerenbusiness, dan is te zien dat de melkprijs van DOC Kaas al sinds mei op dit niveau staat. Ook FrieslandCampina en Arla, die hun melkprijzen eveneens vooraf aan de nieuwe maand presenteren, noteren voor de maand september een stabiele prijs. De kale melkprijs van deze zuivelaars komt respectievelijk uit op €34,20 en €34,46.

Müller gaat omlaag
De Britse zuivelverwerker Müller heeft ondertussen de melkprijs voor de mand oktober gepresenteerd. Die zakt met £1 tot £25,25 (-€1,10 naar circa €27,80). Voor melkveehouders die de prijs voor 3 jaar vastgezet hebben, blijft de melkprijs staan op £28,00 (ongeveer €30,90). Deze daling wordt veroorzaakt door de combinatie van een recordproductie en een dalende consumptie van zuivelproducten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden