Shutterstock

Nieuws Acties

Boeren gaan demonstreren in Den Haag

13 September 2019 - Redactie Boerenbusiness - 41 reacties

Veel boeren zijn de modderstroom aan maatschappelijke en politieke kritiek meer dan zat. Daarom staat eind september een demonstratie gepland in Den Haag. Initiatiefnemer Bart Kemp uit Ede, zelf schapenhouder van beroep, zegt al honderden aanmeldingen te hebben. 

De uitspraak van Tjeerd de Groot (D66) om de veestapel te halveren als oplossing voor het stikstofprobleem, was voor veel boeren de druppel die de emmer deed overlopen. Op Whatsapp gaat nu een bericht rond, waarin agrarisch Nederland wordt opgeroepen om met auto's, trekkers aan andere landbouwvoertuigen deel te nemen aan de demonstratie.

In het bericht staat onder meer: "Wij zijn de onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties zat, waardoor velen van ons in ernstige problemen zijn gekomen." 

Honderden aanmeldingen
De initiatiefnemer zegt te kunnen rekenen op veel boerensteun. Hij laat weten dat hij ondertussen al enkele honderden aanmeldingen heeft gekregen. "De telefoon staat roodgloeiend en mijn Whatsapp stroomt over", aldus Kemp.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
41 reacties
G. Koops 13 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884001/boeren-gaan-demonstreren-in-den-haag]Boeren gaan demonstreren in Den Haag[/url]
Eindelijk in het geweer.
Gooi de zaak maar eens plat, laat de bevolking maar eens honger lijden. Dan wordt de boer weer eens gewaardeerd.
Mijn vader zei altijd er moet maar weer eens oorlog komen, daar zit je ook niet op te wachten, maar de uitspraak is wel juist.
Ingeborg Westerhoff 13 September 2019
Het is te bizar voor woorden hoe onze boeren te lijden hebben onder de idiote besluiten van deze wereldvreemde regering. Kom maar op met die giertanks en spuit het hele Binnenhof maar onder.
Abonnee
boerke brabant 13 September 2019
waar aanmelden, wij zijn erbij
Hugo de Groot 13 September 2019
Op Facebook een bericht sturen naar Bart kemp
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012181627110
Premiumpig 13 September 2019
Je kunt ook thuis blijven,en 1 week geen ;melk,varkens,appels ,peren,bloemen,aardappelen,graan,ed leveren.daar heb je iedereen mee die de landbouw uitzuigen!!.maar ben bang dat het niet gaat gebeuren.nee we gaan een dag hetbinnehof bezetten met 500 man,en de andere dag:we drinken een glas,doen een plas,en alles blijft zoals het was..
Henk Jan Hof 13 September 2019
Het lijkt mij verstandig om er een burger vriendelijke actie van te maken om niet nog meer in de negatiefiteit te komen. Met als op voeden van je kind " vriendelijk doch streng".
peter 13 September 2019
16 september demonstreren Belgische boeren in Ciney belgie Nederlandse boeren zijn hier ook van harte welkom zie website Nederlandse melkvee vakbond. hier kunnen de nederlandse boeren al generale repetitie houden. het is Nu ACTIE of nooit meer boer zijn!!!!
Jo van horen 13 September 2019
Flink demonstreren zoals de Franse boeren ook altijd doen laten voelen dat niet alleen de agrarische wereld in de problemen zit maar de gehele periferie van de landbouw als de helft opgeruimd moet worden.
Bezorgde boer 13 September 2019
Dan moet het wel een meer daagse actie worden anders zijn ze ons snel vergeten.
boerke 13 September 2019
jongens jongens jongens
wat een onzin allemaal
wij zijn boeren toch dus ondernemers als zij de helft van de boeren willen overhouden
laat ze dan met geld komen en je goed laten uitbetalen
dit land wil toch geen boeren meer je bent gek om altijd weer je gelijk te halen
ik bescherm mijn kinderen er voor om boer te worden
er is meer in het leven dan het slachtoffertje te spelen

boertje 13 September 2019
alleen uitgaan van eerlijke cijfers ,zoniet?? dreig!!!!! met verkeersacties als het sneeuwt of ander slecht weer is, dan worden de files nog langer.
En wij boeren poot onze berdrijven vol met bomen zodat het van de openbare weg ons niet meer zien, want wat oog niet ziet wat hart niet deert.
Abonnee
boerke brabant 13 September 2019
boerke. ze liggen ons net zo lang zwart te maken, en regels op regels. over ons heen te gooien zodat je wel wilt stoppen ja.
trap er niet in, en ga gewoon door. ongeveer 80 jaar geleden was er ook een groep.
in het begin kregen ze een ster. nadien mochten ze niet naar school, .
niet naar de film. je weet wat er mee gebeurd is,
nu de helft laten stoppen, en dan is de andere helft die snel volgt. ik weet het, het klinkt zwaar wat ik zeg, maar zo voel ik, en vele andere het wel. ga actie voeren eind sept. liefst door heel nederland heen, ik denk dat het in den haag te druk word, en we door de politie gestopt worden, maar den bosch. is een mooie tweede locatie
peter 13 September 2019
We kunnen het beste ook een paar motor bendes (knokploegen) inhuren op de "dag van staken" , want ik heb bang voor terroristische aanslagen van de dieren activisten.
Hou t netjes 13 September 2019
toch niet Schiphol platgooien mag ik hopen?
NLiszinkendschip 13 September 2019
Boze kop naar Den Haag helpt niet!!! Klopt. De politiek draait onze sector de nek om en geeft andere sectoren de ruimte om uit te kunnen breiden (industrie en luchtvaart). Wil je de politiek bij de ballen pakken, zul je hun een alternatief moeten geven. Anders veranderd het nooit en krijg je de burgers nog meer tegen. En wat heb je dan bereikt met een boze kop in Den Haag te demonstreren? Wees slim, zonder een doortrapt plan van ons boeren uit, gaan we het tij nooit keren... nooit! En daar komt bij dat er onder de boeren onderling geen eenheid is. Dat is begin nr 1. Zonder eenheid is actie kansloos... Nogmaals, je krijg maar 1 kans om een indruk achter te laten, bij welke actie dan ook... En als wij als agrariërs, binnenkort op een doortrapte wijze de burger achter ons krijgen en van daar uit de politiek voor het blok zetten? Als dat lukt met een slim plan? Op wie kan ik rekenen?

Gasten, henig an! Laterrrrrrr
hollandpartij 13 September 2019
Goeie zaak hak er maar eens stevig in, de hele sector dient aanwezig te zijn, veehouders, akkerbouwers en alles wat hier aan verdient.
Abonnee
roy 13 September 2019
je moet van je laten horen en als er geen respons komt hardere acties zoals distributiecentra of snelwegen blokkeren. zo'n topsector mogen we niet door een klein groepje kapot laten maken. agrarisch is het nergens zo efficient en vooruitstrevend als in Nederland.
boereke 13 September 2019
Het is toch allemaal onze eigen schuld er word nooit door landbouw organisaties iets ontkracht als er over ons gelogen word dus denkt de burger dat het waar is>. En linkse journalisten worden daardoor geloofd
Michiel de klein 14 September 2019
Ik zou proberen de hele sector mee te krijgen
Veehouders, akkerbouwers, en de visserij
Dan heb je alles bij elkaar
Gre 14 September 2019
Goed zo Bart ,

Aanpakken want we hebben de biologische boeren nodig.

75 % van het vlees wordt geexporteerd van dieren die hun leven in megastallen op betonnen vloeren moeten slijten .
Het brengt de overheid 10 miljard in het laatje jaarlijks .
Laten ze daar mee stoppen en de biologische boeren waar we afhankelijk zijn steunen .

Laten ze de giertanken maar losgooien in Den Haag en vergeet niet de deuren van het binnenhof los te zetten .
peter 14 September 2019
Door alle regels van de overheid is een onwerkbare situatie ontstaan. Boeren moeten al hun partners vragen om solidair te zijn en mee te staken tegen deze onbetrouwbare politische van denhaag!

voerleveranciers, veeartsen, fouragehandel, loonwerkers,mechanisatie bedrijven, bedrijf adviseusen, afnemers van producten etc. Ook de mensen die op kantoor van deze bedrijven werken kunnen mee staken het is immers ook in hun belang dat niet de helft boeren wordt geëlimineerd wordt anders houd het werk voor hun misschien ook wel op.

De vracht auto's van diverse voerlevranciers,mesttransporteurs etc kunnen meer rijden met spandoeken naar het maliveld ook mechanisatie bedrijven en loonwerkers in de buurt zouden hun machines ter beschikken kunnen stellen, want als het ons goed gaat dan gaat het jullie ook goed!!

Bedrijven met restproducten voor veevoer horen hier ook bij anders kunnen ze hun rest producten niet meer kwijt aan ons.

Als deze bedrijven hierboven ons niet steunen met hun gehele personeels bestanden wordt het niks en anders is er kleine kans dat we een beetje serieus genomen gaan worden!!

We moeten 1 FAMILIE zijn alleen dan kun je van een corrupte boeven bende winnen!!!
Abonnee
Saar 14 September 2019
Eerst een plan maken
Lijst met actiepunten
Speerpunt benoemen

Maar ga niet ,nee nooit met landbouwvoertuigen meer demonstreren
Dat werkt tegen ons
Er is een andere manier om duidelijk te maken dat we het anders willen
Een manier die ook lang vol te houden is ,weken of langer
Geen blokkades en toch dagelijks het nieuws halen

Vraagt tijd ,overleg en solidariteit
Met de juiste strategie ,veel te winnen.

Geen trekkers,giertanks, en noem maar op
Bereid om dit met anderen in klein comité te bespreken


nn 15 September 2019
Nu aanspraak maken op de solidariteit van de akkerbouw ?
Dat is lef hebben.
Piet 15 September 2019
Van bling bling trekkers zal de burger gelijk zeggen dat we het nog veel te goed hebben. Wanneer diezelfde burger hoort dat boeren grif 60.000 euro betalen voor een hectare grond, is hij helemaal overtuigd van de weelde onder boeren. Paar Jinek foto's erbij van dood gespoten akkers en stalbranden, hebben we toch het nieuws weer gehaald. Beste remedie is om uit het nieuws te blijven. In de luwte is het nog best boeren in Holland.
Abonnee
roy 15 September 2019
dat lijkt me niet. altijd maar over je heen laten lopen en de sector is vanzelf verdwenen. er zijn gewoon grenzen zoals dat absurde plan van Tjeerd de Groot.
inno 17 September 2019
de tijd is wel erg ongelukkig gekozen. alle boeren zijn sowieso druk met aard rooien waarschijnlijk en de veehouders met mais. als puntje bij paaltje komt staan er hooguit 100 boeren
peter 17 September 2019
de eisen:
- geen verplicht vanggewas meer inzaaien voor één oktober
- verplichte rijen bemesting mais schrappen.
- vrij je land mogen bewerken dus ook blijvend grasland om
PLOEGEN wanneer je wil.
-importheffing op buitelandse producten die niet voldoen aan Nederlandse standaard norm het verdiende geld naar de Boeren voor duurzaamheid zo niet dan ook mindere standaard normen in Nederland.
- mest uitrijden van 15januari tot 15oktober en op de manier zoals de boer dat wil.
- geen dichte vloeren in stal i.v.m. explosie gevaar!
- als bouw/industrie wil uitbreiden kunnen ze rechten van boer kopen (gouden handdruk).
Als er een nb verguning is afgegeven voor een bepaalde hoeveelheid vee moet deze hoeveelheid vee ook gehouden mogen worden en niet korten middels fosfaatrechten zo
niet schadeloos stellen!
- Wij willen vanaf NU de komende 25 jaar met rust gelaten worden zonder een onbetrouwbare overheid die boeren stelselmatig wil uitroeien om eigen opgelegde Parijse afspraken door te voeren. Trump in Amerika is hier al mee GESTOPT.

* aanvullen

Wij zijn de Regels spuigzat!!!!!
Andre 17 September 2019
Als er inderdaad teveel aan stikstof is wat uitbreiding voor de PAS onmogelijk maakt per direct een GEGRONDE reden om asielzoekers STOP en deze terug sturen naar landen waar wel nog stikstof ruimte is. Geen plaats voor dieren ook niet voor extra mensen! en per huishouden maximaal nog 1auto, 2 fietsen en................................!!!!!
plantonion 17 September 2019
peter schreef:
de eisen:
- geen verplicht vanggewas meer inzaaien voor één oktober
- verplichte rijen bemesting mais schrappen.
- vrij je land mogen bewerken dus ook blijvend grasland om
PLOEGEN wanneer je wil.
-importheffing op buitelandse producten die niet voldoen aan Nederlandse standaard norm het verdiende geld naar de Boeren voor duurzaamheid zo niet dan ook mindere standaard normen in Nederland.
- mest uitrijden van 15januari tot 15oktober en op de manier zoals de boer dat wil.
- geen dichte vloeren in stal i.v.m. explosie gevaar!
- als bouw/industrie wil uitbreiden kunnen ze rechten van boer kopen (gouden handdruk).
Als er een nb verguning is afgegeven voor een bepaalde hoeveelheid vee moet deze hoeveelheid vee ook gehouden mogen worden en niet korten middels fosfaatrechten zo
niet schadeloos stellen!
- Wij willen vanaf NU de komende 25 jaar met rust gelaten worden zonder een onbetrouwbare overheid die boeren stelselmatig wil uitroeien om eigen opgelegde Parijse afspraken door te voeren. Trump in Amerika is hier al mee GESTOPT.

* aanvullen

Wij zijn de Regels spuigzat!!!!!
een akkerbouwer met een weidje van 50x20 voor de pony van zn dochter, mag je na 5 jaar niet meer omhalen als de pony weggaat. zijn ze nou helemaal geschoffeld in dit land
nn 17 September 2019
Hoeveel stikstof stoot een gans uit?
Gait 18 September 2019
Grond in de NOP € 130000,00 per hectare. Waar hebben we het over! Het gaat stikgoed in de landbouw.
Frans 19 September 2019
Klopt Gait, niet anderen maar boeren maken elkaar kapot en gek. Fosfaatrechten voor 150-250 euro afgelopen jaar, 8000 euro per koe plus 4000 voor de stal en 30.000 voor bijbehorende grond. Het geld moet wel tegen de plinten opklotsen.
huug 21 September 2019
wil vd berg 22 September 2019
vraagje ik zou jullie willen steunen met deze actie, sta helemaal achter jullie, alleen ik heb geen tractor; maar wel een scootmobiel ja lachen mag best hoor, maar komen jullie te staan op het plein, denk dat is veel te klein en te dicht bij het binnenhof zal wel het malieveld wezen ; dit zou ik graag willen weten; vriendelijke groet wil
Willem 22 September 2019
Gebruiker

willem
Vandaag 16:53 uur


Ik denk dat het belangrijkste bij deze actie is dat er een hele goede woordvoerder gaat komen die op een charismatische manier het verhaal kan doen, en op een gevatte manier kritische vragen kan beantwoorden.
Dit betekent, dat we niet op een botte boerse manier de pers te woord staan.
Joost 24 September 2019
Ja, bijvoorbeeld die geile Yvon Jaspers.
Christel 25 September 2019
Gaat coberco de boeren ook steunen bij de acties? En Albert Hein? Zij verdienen het meest over de rug van de Nederlandse boer en hebben grote invloed. Laten zij de boeren in de steek of reiken zij de sector de hand? De boeren verdienen een eerlijke prijs voor een eerlijk product waar zij dag en nacht keihard voor moeten werken! Dat is in Nederland niet mogelijk. Dus coberco en Albert hein: laat horen wat jullie mening is!
Boerenzoon gerard 30 September 2019
Geen boeren meer, dan komt de honger weer’ agrariërs Nederland laat zien dat u zorg draagt voor een structurele bruto nationaal product inkomsten. Wees ook trots op uw landinrichting. De boer is troef!
Luister onderweg naar Normaal met: De Boer is Troef. Ga naar:
https://m.youtube.com/watch?v=
Yvonne Jaspers laat je morgen horen! Naast boer zoekt vrouw is dit ook belangrijk!
Terroristische gijzelingsactie 16 Oktober 2019
Ik vind wegblokkades door voertuigen als tractoren, taxis, vrachtwagens of politieauto's hetzelfde niveau als een gijzelingsactie. Je gijzelt de andere weggebruikers die in feite niets aan het probleem kunnen doen. Je kunt ook gewoon demonsteren, maar ja dan loop klaarblijkelijk meer kans om gearresteerd te worden. Ik vraag me af of een paar molotovcocktails werken tegen dit soort gemotoriseerde gijzelingen.
Gerrit en Bianka Visser 16 Oktober 2019
Wij zijn heel trots op de boeren....
dat hun doen, wat wij allemaal moeten doen, staken...
reageren op zo veel wat Den Haag doet met het Land en hard werkende burgers.

Vergeten zijn
de boeren, scholen, ziekenhuizen en Militair ,en werkende burgers
in het land
Groetjes
schoenmakers 1 16 Oktober 2019
Jullie mogen ook mee doen, het is al best breed!!!!!!!!!!!!!!1
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden