Shutterstock

Inside Melk

Amerikaanse melkaanvoer houdt lijn van 2018 vast

19 September 2019 - Kimberly Bakker

De melkaanvoer in de Verenigde Staten houdt de lijn van vorig jaar stevig vast, zo tonen nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) aan. Dit betekent ook dat de Amerikaanse melkveehouders wederom fors meer produceren dan in voorgaande jaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in de 24 belangrijkste melkproducerende staten in de Verenigde Staten hebben over de maand augustus 7,90 miljoen ton melk geproduceerd, wat circa 0,4% meer is dan in dezelfde maand vorig jaar. In augustus 2018 kwam de melkproductie namelijk uit op 7,87 miljoen melk. Ten opzichte van vorige maand is een minimale daling zichtbaar.

Hoewel de melkproductie vrijwel gelijk is aan vorig jaar, ligt deze wel fors boven het niveau van het 5-jarig gemiddelde. De melkproductie van de 24 belangrijkste melkproducerende staten noteert namelijk een gemiddelde van 7,69 miljoen ton. Ook in vergelijking tot de jaren daarvoor produceren Amerikaanse melkveehouders dit jaar flink wat meer. In 2016 bedroeg de melkaanvoer in augustus namelijk 7,55 miljoen ton en in 2017 was dat 7,71 miljoen ton.

Hogere productie per koe
Het is enigszins opvallend dat de melkproductie zo stabiel noteert, gezien de melkveestapel in de Verenigde Staten in de afgelopen maanden flink is gekrompen. Dit wordt echter gecompenseerd door de hogere productie per koe. In augustus komt de melkproductie per koe uit 900 kilo per koe, terwijl dat vorig jaar zo’n 8 kilo minder was.

Wanneer een blik werpen op de komende maanden, dan kan er op basis van historische gegevens gezegd worden dat een productiedaling in het verschiet ligt. Althans, alleen voor de maand september, want doorgaans neemt de melkproductie in oktober weer toe.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden