Shutterstock

Nieuws Export

Nederlands rundvlees mag weer naar Zuid-Korea

27 September 2019 - Kimberly Bakker

Zuid-Korea heeft de invoerbeperkingen op rundvlees uit een aantal lidstaten van de Europese Unie opgeheven. Dit maakt dat Nederland voor het eerst in bijna 20 jaar weer rundvlees naar het land kan exporteren, zo zegt de Europese Commissie vrijdag 27 september.

De export richting Zuid-Korea werd in 2001 stilgelegd als gevolg van een uitbraak van BSE, ofwel: de gekkekoeienziekte. Rundvleesproducenten uit Nederland en Denemarken mogen nu als eerste de rundvleesexport naar Zuid-Korea hervatten. Tevens meldt de Europese Commissie dat het zich de komende tijd in zal zetten om ook de overige lidstaten toegang te geven tot deze markt.

'Nieuw markt'
"Na jaren hard werken betekent dit dat  Nederlandse en Deense boeren een nieuwe markt krijgen om hun rundvlees te verkopen", aldus Cecilia Malmström, de Eurocommissaris voor Handel. Ook Vytenis Andriukaitis, de Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, ziet het belang in van de overeenkomst. "Het is een teken dat handelspartners inzien dat de strijd tegen BSE gewonnen is."

Medio mei vorig jaar werd ook de markt in Vietnam opnieuw opengesteld voor Nederlands kalfs- en rundvlees. Ook hier ging de markt op slot als gevolg van de uitbraak van BSE.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden