Shutterstock

Inside Melk

Britten en Ieren remmen melkproductie af

1 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben in augustus minder melk geproduceerd dan in de voorgaande maanden. Dit zorgt ervoor dat de melkaanvoer weer meer in de buurt van vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde beweegt, zo blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk hebben over augustus 1,24 miljoen ton melk geproduceerd. Dat is ongeveer 1,5% meer dan vorig jaar, want toen kwam de melkproductie over augustus uit op 1,23 miljoen ton. Ten opzichte van afgelopen maand is een daling zichtbaar van circa 4,5%, al daalt de melkaanvoer in deze periode van het jaar altijd.

Als we de melkaanvoer in de maand augustus vergelijken met het 5-jarig gemiddelde, dan is zichtbaar dat de Britse melkveehouders dit jaar 1,6% meer melk geproduceerd hebben. De verwachting is dat de melkaanvoer nog zeker tot september blijft dalen, waarna er wellicht een stijging mogelijk is.

Ierland schroeft productie ook terug
Ook de melkveehouders in Ierland hebben de melkproductie in augustus wat teruggeschroefd. Zij produceerden in die maand namelijk 866.890 ton melk, wat slechts 2% meer is dan vorig jaar in dezelfde maand. In de maanden hiervoor lag de melkaanvoer gemiddeld 10% boven het niveau van vorig jaar. Ten opzichte van vorige maand is een daling zichtbaar van 10,5%.

De melkaanvoer in Ierland ligt daarentegen nog altijd zo'n 10% boven het 5-jarig gemiddelde, wat uitkomt op 791.910 ton melk. Wanneer we naar de seizoensmatige trend kijken, dan is te zien dat de melkaanvoer nog zeker tot het einde van het jaar blijft dalen. Dit kan nog wel veranderen, gezien de deadline van de brexit eind oktober is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden