Shutterstock

Inside Melk

Grote melkpoederexporteur ziet voorraad kelderen

21 Oktober 2019 - Wouter Baan

De voorraden van volle en magere melkpoeder in Argentinië zijn flink afgeroomd, zo tonen de cijfers van het ministerie van Landbouw in het land aan. Na Nieuw-Zeeland en de Europese Unie, is het Zuid-Amerikaanse land de grootste exporteur van volle melkpoeder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorraad van volle melkpoeder was in augustus bijna gehalveerd ten opzichte van dezelfde meting een jaar eerder, terwijl volumes de magere melkpoeder zelfs meer dan gehalveerd zijn. Zo daalde de voorraad van volle melkpoeder met 47,1% tot 110.000 ton. De voorraad van magere melkpoeder ging met 56,3% onderuit tot 26.000 ton.

Ook de voorraden van kaas- en gepasteuriseerde melk pakten aanzienlijk lager uit. De zuivelvoorraad daalde met 25% tot 851.000 ton en noteerden over augustus de laagste volumes voor die maand in 7 jaar tijd.

Groeiende export
De lagere voorraden zijn het gevolg van toegenomen exportvolumes in de achterliggende maanden. Argentinië is de vijfde grootste producent van volle melkpoeder en de derde grootste exporteur. Wat betreft de handel in magere melkpoeder speelt het land slechts een bijrol op de wereldmarkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden