Shutterstock

Inside Melk

Amerikaanse melkaanvoer vergroot voorsprong

22 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in de Verenigde Staten hebben in september extra gas gegeven, want de melkaanvoer heeft de voorsprong op vorig jaar vergroot. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Daarbij is ook de melkproductie per koe toegenomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkveehouders in de 24 belangrijkste melkproducerende staten van de Verenigde Staten hebben over de maand september 7,63 miljoen ton melk geproduceerd, wat circa 1,6% meer is dan in dezelfde maand vorig jaar. In september 2018 kwam de melkproductie uit op 7,51 miljoen ton. Ten opzichte van vorige maand is een daling zichtbaar. De melkaanvoer van die maand is overigens wel met 0,2% verhoogd.

De voorsprong is nog vele malen groter als er vergeleken wordt met het 5-jarig gemiddelde. Het 5-jarig gemiddelde komt voor de 24 belangrijkste melkproducerende staten in september uit op 7,35 miljoen ton, wat circa 3,8% minder is dan dit jaar. Ook vergeleken met eerdere jaren produceren Amerikaanse melkveehouders dit jaar flink wat meer melk.

Productie per koe
Het Amerikaanse landbouwministerie heeft ook de cijfers van het derde kwartaal bekendgemaakt. De melkproductie komt over die periode uit op 24,2 miljoen ton, wat circa 0,5% meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde aantal melkkoeien is over het derde kwartaal met 66.000 stuks afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Ook in vergelijking tot het tweede kwartaal is een forse daling zichtbaar (-10.000 koeien).

Dat de melkproductie toch voorloopt op vorig jaar komt dan ook vooral door de hogere productie per koe in de Verenigde Staten. Deze productie per koe komt over de maand september uit op 867 kilo per koe, wat circa 14 kilo meer is dan vorig jaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden