Shutterstock

Nieuws Denemarken

Arla investeert in productie van mozzarella

12 November 2019 - Kimberly Bakker

Met een investering van €80 miljoen is zuivelaar Arla van plan de productie van mozzarella in de Deense fabriek 'Branderup Dairy' te verdubbelen. Dat heeft de zuivelonderneming op 11 november bekendgemaakt.

Volgens de coöperatie zal de Europese markt voor mozzarella toenemen van 650.000 ton in 2019 naar 720.000 ton in 2022. Daar wil het op inspelen door de fabriek in Denemarken uit te breiden tot een jaarlijkse productie van 91 miljoen kilo mozzarella. "Een uitbreiding van deze omvang plaatst Arla op de voorgrond als toonaangevende producent van mozzarella", zo meldt Arla in een verklaring.

De werkzaamheden voor de uitbreiding van de Deense fabriek beginnen in het begin van 2020 en worden naar verwachting in de zomer van 2021 afgerond. Ook zal de uitbreiding 25 nieuwe banen creëren.

Duurzaamheid voorop
De fabriek 'Branderup Dairy' moet daarnaast ook meteen verduurzaamd worden. Zo zal bijvoorbeeld het gebruik van water verlaagd worden. Deze focus op hergebruik van water en de andere productieverbeteringen zijn een stap in de richting van de klimaatdoelstellingen van Arla. In 2030 wil de zuivelaar de CO2-uitstoot met 30% verlaagd hebben (ten opzichte van 2015) en in 2050 wil het CO2-neutraal werken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden