Shutterstock

Inside Voer

Geen spannende taferelen op voermarkt

19 November 2019 - Kimberly Bakker

Ook deze week is het rustig voor wat betreft de handel in voer, zo blijkt uit een wekelijkse rondgang langs fouragehandelaren. Er zijn geen prijsmutaties zichtbaar en handelaren verwachten dat de voermarkt het jaar relatief stabiel uit zal gaan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat de voermarkt al weken redelijk stabiel is, is duidelijk zichtbaar in de prijs van stro (zowel voor tarwe- als gerstestro). De prijs blijft deze week namelijk voor de zevende week stabiel op €105 per ton franco boerderij. Daarentegen melden handelaren wel dat er steeds vaker handel gedaan wordt op €100 per ton, wat maakt dat de prijs op termijn iets kan zakken. Een fikse prijsmutatie wordt echter niet verwacht. De prijs van weidehooi blijft deze week staan op €160 per ton. Hierbij blijft kwaliteit van belang, wat maakt dat hier en daar ook meer wordt betaald.

Weinig goede snijmaïs voorhanden
De prijs van snijmaïs blijft staan op €65 per ton franco boerderij. Er is nog slechts weinig product van goede kwaliteit voorhanden, waardoor de prijs standhoudt op hetzelfde niveau als vorig jaar. Dit terwijl zowel vraag als aanbod niet bijster groot is. Kuilgras noteert al sinds week 18 van dit jaar €50 per ton franco boerderij. De prijs voor Engels raaigras blijft stabiel op €110 per ton franco boerderij. Her en der wordt ook op wat lagere niveaus gehandeld.

Bierbostel liet afgelopen weken iets meer prijsmutaties zien, maar blijft deze week eveneens stabiel. De prijs komt uit op €2,55 per procent droge stof. Daarbij moet overigens wel gemeld worden dat het aanbod krapper wordt, waardoor de wachttijd inmiddels weer is opgelopen naar 1 tot 1,5 week. In roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd is vrijwel geen handel. De prijzen blijven staan op respectievelijk €150, €130 en €135 per ton franco boerderij.

Meer prijzen en mutaties zien? Bekijk de database.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden