Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Vreugdenhil loopt voorop met verhogen melkprijs

11 December 2019 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs over november verhoogd en voert daarmee de tweede plus op rij door. In vergelijking tot de andere verwerkers loopt de producent van melkpoeders voorop met verhogen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vreugdenhil verhoogt de vetprijs met €0,05 tot €3,15 per kilo. De eiwitprijs gaat met €0,35 omhoog tot €6,20 per kilo. Rekenen we met de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, dan stijgt de melkprijs met €1,44 tot €36,52 per 100 kilo. Dit is inclusief de wintertoeslag van €3,90 per kilo, welke nog tot en met januari uitgekeerd wordt. Met weide- en kwaliteitstoeslag kan daar nog €2,10 bijkomen. 

Inclusief de verhoging in oktober, is de melkprijs met bijna €2 gestegen. De melkprijsvergelijker van Boerenbusiness  toont aan dat de producent van melkpoeder vooroploopt, ten opzichte van andere verwerkers (zoals A-ware, Bel Leerdammer en FrieslandCampina) die recent tussen de €1 en €1,50 hebben verhoogd. Wel keert A-ware in december een éénmalige bonus uit van €1 bovenop de melkprijs. 

Positieve poedermarkt
Als een van de grootste melkpoederproducenten van Europa wegen de melkpoederprijzen uiteraard zwaar voor Vreugdenhil. Die markt is op het moment positief, zowel volle als magere melkpoeder heeft de afgelopen maanden grote stappen gezet. Dit is te danken aan krappe voorraden en een goede vraag vanuit China. Zo steeg de Europese export van magere melkpoeder in de eerste 3 kwartalen van 2019 met ruim 25% naar 728.000 ton. Een nieuw exportrecord ligt in het verschiet, temeer omdat de vraag ook in het laatste kwartaal goed was. 

Ook voor begin 2020 zijn de verwachtingen op de poedermarkt positief. Wel kan de concurrentie vanuit Nieuw-Zeeland, dat een stempel drukt op de mondiale poedermarkt toenemen. Dit omdat de melkaanvoer daar nu een seizoensmatige piek bereikt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden