Shutterstock

Inside Melk

Prijsdruk op vloeibare zuivel niet extreem groot

12 December 2019 - Wouter Baan

Het is op de markt voor vloeibare zuivel merkbaar dat de gebroken weken rond Kerst snel dichterbij komen. De prijzen staan onder druk druk, al waren de neerwaartse bewegingen andere jaren groter. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De druk komt met name uit Frankrijk. De Franse verwerkers bieden, zoals wel vaker rond deze gebroken weken met Kerst, rauwe melk en zuivel aan voor dumpprijzen. Vanuit Nederland en Duitsland is het aanbod niet per se overvloedig. Dit is, gezien de melkaanvoer die geen excessen vertoont, niet geheel verrassend.

Melkeiwit
De notering van magere melkconcentraat houdt deze week stand boven €2 per kilo en krijgt steun van de stabiele markt van magere melkpoeder die rond €2,60 per kilo acteert. De goede perspectieven op het eiwitvlak motiveren om de productie op peil te houden en dat zorgt vervoor dat concentraat toch gemakkelijk van eigenaar verwisseld. Koopjesjagers die op een forse prijsdip hebben gewacht, maken daardoor geen kans.

Melkvet
De DCA-roomnotering zakt door de grens van €4 per kilo. Aangezien de boterprijs (€3,50 per kilo) relatief stabiel beweegt, is de verwachting dat room na de jaarwisseling weer in waarde aantrekt. Dat geldt ook voor de DCA spotmelk-noteringen die wat wegzakken, maar vooralsnog niet door de grens van €30 zakken. Zo daalt de notering voor Nederlan met €2 tot €36 per kilo. De Noord-Duitse notering levert €3,50 in tot €32.50, terwijl de prijs in Zuid-Duitsland met €3 daalt tot €34 per kilo. 

Bekijk hier de laatste vloeibare zuivelnoteringen

Bekijk hier de laatste kaasnoteringen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden