Shutterstock

Inside Voer

Blijven de prijzen van rundveevoeders stijgen?

7 Februari 2020 - Jorine Cosse

De brokprijzen voor rundvee stijgen weer, zo tonen de nieuwste cijfers van Wageningen Economic Research (WUR) aan. Zet de stijgende trend in de komende maanden door? 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De brokprijzen keken bijna heel 2019 naar beneden. Nadat de prijzen in november stabiliseerden, werd in december de weg naar boven weer ingeslagen. En die lijn zette afgelopen maand door.

De grootste prijsstijging was in januari weggelegd voor snijmaiskernbrok die met €0,65 is gestegen tot €32,20 per 100 kilo. Een forse stijging. Hierbij noteert snijmaiskernbrok weer boven het 5-jarig gemiddelde. Zowel de rosé kalverbrok en vleesstierenbrok stegen met €0,20 tot respectievelijk €26,65 en €24,65 per 100 kilo. Beide noteringen staan hiermee hoger dan het 5-jarig gemiddelde. 

Tarweprijs zakt weer wat terug
De prijzen van standaardbrok A en eiwitrijke brok B noteren beide een stijging van €0,15. De prijs van standaardbrok A komt hiermee uit op €23,30 en de eiwitrijke brok B noteert een prijs van €25,55 per 100 kilo. De prijs van A-brok staat hiermee ruim boven het 5-jarig gemiddelde. De stijgende brokprijzen is het gevolg van de hogere tarwe-, korrelmais- en sojaprijzen. Zo is de tarweprijs op de Matif in Parijs sinds september met circa €50 gestegen tot bijna €200 per ton half januari. Daarna zakte de notering weer wat terug, mede als gevolg van ruime opbrengstprognoses in Rusland. 

De gestegen grondstofprijzen lijken nu te zijn verwerkt in de rundveebrokprijzen. Volgens de mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness blijft de prijs van A-brok in elk geval tot juli 2020 stabiel. Wel is de onzekerheidsfactor nog vrij groot, aangezien er op de grondstofmarkten nog van alles kan gebeuren. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden