Shutterstock

Nieuws Fosfaatrechten

Prijs fosfaatrechten houdt koper en aanbieder koest

13 Februari 2020 - Eric de Lijster

De prijsvorming op de markt van fosfaatrechten houdt deze periode zowel de koper als de aanbieder koest. Mondjesmaat worden zaken gedaan, maar de meeste melkveehouders kijken vooralsnog de kat uit de boom. Wat betekent dit voor de DCA-notering fosfaatrechten?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het voortdurende getouwtrek in het stikstofbeleid doet zich ook voelen op de markt van fosfaatrechten. Veel melkveehouders willen eerst afwachten hoe de maatregelen die het kabinet uiteindelijk denkt te nemen, gaan uitpakken voor hun bedrijf. Komen er bijvoorbeeld stikstofrechten of niet? Zolang dat niet duidelijk is, en dat kan nog wel even duren, hebben ze weinig goesting drastische besluiten te nemen over hun fosfaatrechten.

Kleine volumes
Handel wordt wel gedaan, maar dan veelal in kleine volumes van 100 kilo of meer. Bijvoorbeeld door een melkveehouder die zijn bedrijf geleidelijk aan het uitbreiden is en periodiek een portie fosfaatrechten koopt. Zo verdeelt hij de prijsrisico's door voor hemzelf een gemiddelde inkooprijs te creëren.

In de praktijk komt het er op neer dat aanbieders van fosfaatrechten pas gaan bewegen als de notering richting de €130 per recht gaan. Kopers hebben evenwel eerder een prijs van €125 per recht in hun hoofd die zij willen betalen. Dit leidt ertoe dat de DCA-notering Fosfaatrechten van week 7 voor de tweede achtereenvolgende keer uitkomt op €127 per recht.  

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden