Shutterstock

Inside Melk

Hogere melkprijs in VS zorgt voor extra liters

21 Februari 2020 - Wouter Baan

De melkaanvoer in de Verenigde Staten laat over de eerste maand van 2020 groeicijfers zien. Dit is het gevolg van ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In januari werd er in de 24 belangrijkste melkveestaten van de VS 8,1 miljoen ton melk gecollecteerd. Dit is een toename van 1,2% ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Tevens liggen de aanvoercijfers ruim boven het 5-jarig gemiddelde. De melkaanvoer zal in de komende maanden toewerken richting de seizoensmatige piek in mei. Een nieuw productierecord is daarbij in de maak. 

Hogere dieraantallen
De hogere aanvoercijfers komen niet uit de lucht vallen. De melkprijzen in de VS hebben in het afgelopen jaar een krachtig herstel laten zien en noteerden omgerekend zelfs ruim boven de €40 per 100 kilo. Dit maakt dat melkveehouders in het land weer meer koeien aanhouden. Ten opzichte van afgelopen december nam het aantal geregistreerde melkkoeien bij het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) met 5.000 toe tot 8,82 miljoen. Ten opzichte van een jaar geleden is dat een toename van circa 16.000 dieren.

In 2019 produceerden Amerikaanse melkers in totaal 98,8 miljoen ton. Dit was een toename van 0,4% ten opzichte van het jaar daarvoor. Hoewel het productievolume nog altijd toenam, waren dit de laagste groeicijfers in jaren tijd. Naar verluidt trekt de productie dit jaar weer aan, gedreven door de hogere melkprijzen. Het USDA raamt de groei op krap 2%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden