Shutterstock

Inside Voer

Rundveebrokprijs zet stijgende lijn voort

28 Maart 2020 - Jorine Cosse

De prijs van de rundveebrokken zit sinds november 2019 weer in de lift. Ook de prijzen van maart blijven stijgen. Wat is de verwachting voor de aankomende maanden?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de brokprijzen over maart blijven stijgen, is de stijgende lijn iets afgezwakt. De prijs die deze maand het meest is gestegen, is die van snijmaiskernbrok. Deze prijs stijgt in maart met €0,40 naar €33 per 100 kilo Dit is overigens nog €0,25 lager dan de prijs van maart vorig jaar. Het 5-jarig gemiddelde van €32,13 is wel ruimschoots overstegen.

Vleesstieren- en rosé kalverbrok
Deze maand stijgen de prijzen van vleesstieren- en rosé kalverbrok beide met €0,15 naar respectievelijk €25,10 en €27,05. Hiermee vlakt de stijging wel af. In de Boerenbusiness mengvoerprijsindicator is in de prognose van standaardbrok A te zien dat de prijs hoogstwaarschijnlijk gaat dalen. De prijs van vleesstieren- en rosé kalverbrok volgt dit prijsverloop. De kans is dus groot dat deze afvlakking een voorbode voor een prijsdaling is.

Standaardbrok A en Eiwitrijke brok
De standaardbrok A en eiwitrijke brok noteren deze maand de kleinste stijging. Beide prijzen stegen met €0,10 naar respectievelijk €23,65 en €26,00. Ook hier is een afvlakking in de stijging zichtbaar. Zoals de mengvoerprijsindicator dus laat zien in de prognose gaat de prijs in de aankomende maanden weer dalen.

Als dat het geval is, weten beide prijzen niet hetzelfde hoge niveau van vorig jaar te bereiken. De eiwitrijke brok zit nog €0,40 onder de prijs van maart vorig jaar en de prijs van standaardbrok A komt met €0,20 wel erg dichtbij. Beide blijven ze overigens tot nog toe wel ver boven het 5-jarig gemiddelde.

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden