Royal A-ware

Inside Melk

Melkprijzen A-ware en Cono muteren neerwaarts

4 Mei 2020 - Wouter Baan

De melkprijzen gaan hard omlaag, zo ook bij A-ware en Cono Kaasmakers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het mag geen verrassing zijn dat de coronacrisis debet is aan de negatieve zuivelmarkt en daarmee de dalende melkprijzen. Nog voordat in Nederland coronabesmettingen werden vastgesteld, nam de melkpoedermarkt gas terug. Later volgde ook een forse afwaardering voor de kaas- en boterprijzen.

Correctie op eiwit bij A-ware 
A-ware verlaagt de kale melkprijs voor mei met €1,31 tot €30,88 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bij 4,41%vet en 3,47% eiwit. Hert is de tweede verlaging op rij, ingegeven door een correctie op de eiwitprijs die €0,40 daalt tot €4.043 per kilo. De vetprijs blijft gelijk op €3,859 per kilo.

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staat de kale melkprijs voorlopig onderaan. In de maximale melkprijsvergelijker staat de zuiverproducent bovenaan. De circa 300 melkveehouders die deelnemen aan het Albert Heijn-concept beuren in mei nog €35,63 per 100 kilo. De gewogen werkelijke melkprijs (gemiddelde van de 4 melkstromen, exclusief biologisch) noteert €34,02.

Cono 
Ook de kale melkprijs van Cono Kaasmakers verliest snel terrein en daalt over april met €0,74 tot €33,04. Inclusief de premies voor weidegang, vlog en Caring Dairy kan de uitbetalingsprijs oplopen tot max €36,79. In de melkprijsvergelijker is de kaasmaker uit de Beemster daarmee een middenmotor. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden