Royal A-ware

Inside Melk

A-ware legt als eerste een bodem onder melkprijs

2 Juni 2020 - Wouter Baan

A-ware houdt de uitbetalingsprijzen voor de verschillende melkstromen deze maand stabiel. Daarmee is de kaasmaker de eerste verwerker in Nederland die een bodem onder de melkprijs legt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na neerwaartse mutaties in april in mei, vindt A-ware het klaarblijkelijk genoeg met het verlagen van de melkprijs. De kale melkprijs voor traditionele melk blijft €31,32 per 100 kilo, bij 4,42% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

Bij de maximaal te behalen bonussen in het Albert Heijn-concept kan de melkprijs oplopen tot €36,07. Daarmee staat A-ware bovenaan in de melkprijsvergelijker (maximaal). De gewogen werkelijke melkprijs (gemiddelde van de 4 melkstromen, exclusief biologisch) noteert €34,02.

A-ware legt bodem
De melkprijzen van Arla, FrieslandCampina en DOC Kaas voor juni waren al bekend en gingen allemaal omlaag. Met de stabiele mutatie geeft A-ware een signaal af dat verdere verlagingen in hun ogen niet noodzakelijk is. Een meevaller. 

Begin mei, middenin de coronacrisis, was immers nog de vrees dat de uitbetalingsprijzen door de grens van €30 zouden kunnen zakken. Intussen is de zuivelmarkt aardig herstellende van de flinke prijsval in maart en april. De DCA-notering van Gouda kaas is in de afgelopen weken met bijna €600 gestegen tot €2.743 per ton. Ook de melkpoedermarkt en boterprijzen zitten in de lift. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden