Shutterstock

Inside Melk

Prijs fosfaatrecht stijgt langzaam verder

3 Juni 2020 - Chanti Oussoren

De fosfaatrechtenhandel blijft vrij rustig. Er wordt wel wat handel gedaan maar over het algemeen zijn melkveehouders volgens commissionairs afwachtend. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-notering komt deze week uit op €126,50 een stijging van €1,50 ten opzichte van vorige week. Commissionairs geven aan dat het momenteel nog steeds erg rustig is op de markt. Veelal heeft dit te maken met de drukke landwerkzaamheden van de afgelopen tijd. Wel wordt er geïnformeerd naar de aanschaf van rechten, al pakken melkveehouders zelden door. Waarschijnlijk wachten ze af in verband met de aanhoudende droogte en mogelijke extra kosten.

Extra fosfaatrechten
Het ministerie van Landbouw heeft circa 556.000 kilo extra fosfaatrechten uitgegeven als gevolg van beroep- en bezwaarschriften en rechtszaken over de toekenning van deze fosfaatrechten. Een aantal commissionairs beamen ook dat er meerdere bezwaarschriften zijn toegekend, al is het effect op de markt hiervan vooralsnog gering. 

Met de toekenning van deze extra fosfaatrechten is de afroming voor een groot deel teniet gedaan en komt de overschrijding van het fosfaatplafond nog hoger uit. Nog niet alle bezwaarschriften zijn afgehandeld. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden