Shutterstock

Inside Melk

Groei ebt weg uit Duitse melkproductie

14 Juli 2020 - Chanti Oussoren

De melkveehouders in Polen hebben over de maand mei meer melk geproduceerd dan vorig jaar. In Duitsland blijft de melkaanvoer stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Poolse melkproductie kwam in mei uit op 1.111 miljoen kilo melk, een toename van 1,8% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In vergelijking met april is de melkaanvoer marginaal toegenomen en komt het circa 0,5% hoger uit. In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde van 1.069 miljoen kilo noteert de melkaanvoer van mei een plus van 3,9%.

Duitsland stabiel
In Duitsland hebben de melkveehouders over de maand mei 2.870 miljoen kilo melk geproduceerd. Hiermee blijft de stabiele trend continueren en ligt de melkaanvoer nipt onder het niveau van vorig jaar (2.874 miljoen kilo) en tevens vrijwel gelijk aan het 5-jarig gemiddelde. In het eerste kwartaal lag de melkaanvoer nog ruim boven 2019. De invloeden van de coronacrisis laten zich dus gelden. 

Seizoensmatige trend
Met het oog op de seizoensmatige trend hebben zowel de Poolse als de Duitse melkproductie hun piek bereikt in mei. Anders dan in Nederland waar de aanvoer in maart de piek al had bereikt. Voor de komende maand(en) is de verwachting dat de melkaanvoer van beide landen lager uit gaat komen wat in lijn is met de dalende seizoensproductie op het noordelijk halfrond. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden