Shutterstock

Inside Melk

Regionaal wat vraag naar fosfaatrechten

13 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

Het is al enige tijd erg rustig op de fosfaatrechtenmarkt. Zowel kopers als verkopers zijn afwachtend en de prijs is al een aantal weken stabiel. Volgens commissionairs speelt de vraag regionaal...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-notering van fosfaatrechten komt deze week uit op €137,50 per recht. Hiermee blijft de prijs gelijk aan het niveau van de afgelopen 2 weken. De stabiliteit in prijs zit hem volgens een aantal commissionairs vooral in de afwachtende houding van zowel kopers als verkopers.

De vraag- en aanbodverhouding zit in balans en aan beide kanten is er weinig animo. Kopers wachten af tot de prijzen wat zakken terwijl de verkopers eigenlijk geen rechten kwijt willen voor de huidige prijzen. Het huidige prijsniveau ligt circa 14% lager dan de prijs in dezelfde periode vorig jaar.

Regionale vraag
Sinds het stelsel werd ingevoerd, gingen er veel fosfaatrechten richting het noorden van het land. De tendens op de markt is dat de vraag rond het land inmiddels meer in verhouding is en dat er het laatste jaar ook een toenemende vraag naar fosfaatrechten is vanuit het zuiden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden