Shutterstock

Inside Melk

Franse melkaanvoer weet herstel niet vast te houden

20 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Het herstel van de Franse melkproductie was maar van korte duur. De productiecijfers zijn in augustus weer ingezakt en komen onder het niveau van vorig jaar uit. In Italië is de melkaanvoer van de afgelopen maanden nog niet zo dicht bij het niveau van vorig jaar gekomen als nu.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal is in Frankrijk over augustus circa 1,907 miljoen kilo melk geproduceerd. Dit is een afname van maar liefst 5,3% in vergelijking met de maand ervoor. De melkaanvoer daalde met 0,9% ten opzichte van augustus 2019. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is het verschil kleiner: een daling van 0,3%.

In juli kwam de melkaanvoer voor het eerst sinds maanden weer boven het niveau van vorig jaar uit en werd er gesproken van een herstel na de coronacrisis. Dat de positieve lijn niet doorzet, heeft waarschijnlijk te maken met het weer verder oplopende aantal coronabesmettingen.

Italië evenaart 2019 bijna
Italiaanse melkveehouders hebben over de maand augustus in totaal 932,6 duizend kilo melk afgeleverd. In vergelijking met de maand juli is dat een daling van 3,5%. Ondanks de correctie was de Italiaanse aanvoer nog niet eerder dit jaar zo dicht bij het niveau van vorig jaar. In de eerste maand van dit jaar noteerde de melkproductie namelijk nog boven het niveau van vorig jaar, sindsdien kwam de melkaanvoer lager uit. In augustus noteert de productie op een vergelijkbaar niveau met dat van vorig jaar. De melkaanvoer ligt zo'n 1,8% boven het 5-jarig gemiddelde.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden