Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Hoe concurrerend is de melkprijs van Vreugdenhil?

11 November 2020 - Wouter Baan

Met de komt van Holland Dairy Producers ligt de melkprijs van Vreugdenhil extra onder de loep. Deze leveranciersvereniging maakt zich onder meer sterk voor een hogere uitbetalingsprijs. Hoe concurrerend is de melkprijs van Vreugdenhil eigenlijk?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alle verwerkers binnen de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness voerden over de maand oktober een verhoging door. Vreugdenhil doet dat niet en ook in de maanden daarvoor bleef een verhoging uit. De wintertoeslag van €3,90 per 100 kilo kwam er in september weliswaar bij, maar dat is een standaard gegeven die niet gerelateerd is aan de marktomstandigheden.  

Gemiddeld boven €35
De kale melkprijs bij Vreugdenhil (wel inclusief wintertoeslag) noteert over oktober €35,88 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Daarmee staat Vreugdenhil aan kop in de melkprijsvergelijker, maar door de wintertoeslag is de uitslag wat geflatteerd. Inclusief de bonussen voor weidegang en kwaliteit kan de melkprijs oplopen tot krap €38.

Om de melkprijs van Vreugdenhil objectief met andere verwerkers te vergelijken, kunnen we de uitbetalingsprijs het beste over een langere periode bekijken. Pakken we het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden erbij, dan gaat Vreugdenhil aan kop in de melkprijsvergelijker zonder bonussen en premies. Over die periode noteert de kale melkprijs gemiddeld €35,11 per 100 kilo. Dit is ruim €1 hoger dan bijvoorbeeld FrieslandCampina. 

Geen nabetaling 
Met de oprichting van Holland Dairy Producers ligt de melkprijs van Vreugdenhil extra onder de loep. Deze leveranciersvereniging maakt zich onder meer sterk voor een hogere uitbetalingsprijs. Over de hoogte van de melkprijs valt natuurlijk altijd te twisten, maar de kale melkprijs van Vreugdenhil doet het tot dusver in 2020 niet slecht in vergelijking tot de rest. Tegelijkertijd mogen we niet vergeten dat er bij Vreugdenhil geen nabetalingsregelingen zijn, daar waar andere (coöperatieve) verwerkers die wel hebben. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden