Agrifoto

Inside Voer

Voeraardappel wordt steeds schaarser

12 Januari 2021 - Chanti Oussoren

Van veel reuring op de voermarkt is nog steeds geen sprake. De prijzen blijven overwegend stabiel. Een aantal producten worden wat schaarser, in het bijzonder de voeraardappelen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het werd al een tijdje gevreesd, voeraardappelen zijn een schaars product geworden. Er is niet of nauwelijks aanbod op de markt. Dit heeft alles te maken met de hogere prijs voor consumptie- en fritesaardappelen, waardoor akkerbouwers de aardappelen niet meer als veevoer van de hand doen. Hoewel het aanbod duidelijk terugloopt, blijft de DCA-notering voor voeraardappelen stabiel op €40 per ton (franco boerderij). 

Bierborstel goed in trek
De productie van bierborstel beweegt over het algemeen stabiel. Brouwerijen die niet alleen aan de horeca leveren merken momenteel weinig van de lockdown. De verhouding tussen vraag en aanbod is echter niet in evenwicht nu de vraag nog steeds hoger is dan het aanbod. De prijs beweegt stabiel tussen €2,85 in het zuiden en €3 in het noorden. De DCA-notering blijft onveranderd op €2,90 per procent droge stof en dat is historisch gezien uitzonderlijk hoog. 

De notering van weidehooi en stro bewegen eveneens stabiel op respectievelijk €200 en €135 per ton, in lijn met voorgaande weken. Wel moet worden opgemerkt dat de prijs van de producten begin 2021 fors hoger liggen dan begin 2020. Beide noteringen liggen zo'n €30 hoger in vergelijking met vorig jaar. Het prijsniveau van 2019 kan daarentegen niet worden geëvenaard.

Graszaadhooi 
De situatie rondom de graszaadhooisoorten is niet veranderd. Over het algemeen blijft gelden dat er nauwelijks handel wordt gedaan. De prijzen bewegen dan ook stabiel. Engels raaigras wijkt iets af van het algehele beeld en is in trek, zo geven handelaren aan. Het aanbod is daarentegen vrij beperkt. De DCA-notering blijft onveranderd staan op €140 per ton. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden