Vreugdenhil

Inside Melk

Vreugdenhil sluit 2020 af zonder verhoging

14 Januari 2021 - Chanti Oussoren

Vreugdenhil Dairy Foods sluit 2020 met een onveranderde melkprijs. De melkverwerker houdt de prijs ook stabiel over de maand december en blijft op basis van de kale melkprijs bovenaan staan in de melkprijsvergelijker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Vreugdenhil komt over december uit op €36,48 per 100 kilo. De prijs blijft gelijk aan die van de voorgaande maanden, maar wordt in de melkprijsvergelijker sinds dit jaar inclusief de duurzaamheidpremie berekend. De melkprijs is berekend bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

Vreugdenhil blijft met de kale melkprijs bovenaan staan in de melkprijsvergelijker, maar hierbij moet wel opgemerkt worden dat de melkprijs inclusief wintertoeslag is. Als we kijken naar de melkprijs inclusief bonussen dan kan deze oplopen tot €37,89. In dat geval moet de melkverwerker Cono en A-ware voor laten gaan in de prijsvergelijker en staat het op een gedeelde derde plaats met Bel Leerdammer.

2020 als geheel
Kijkend naar 2020 als geheel dan komt de gemiddelde kale melkprijs uit op €35,14, de hoogste prijs in de vergelijker. Inclusief bonussen scoort de melkprijs van Vreugdenhil minder goed in vergelijking met de andere verwerkers, de prijs noteert op €36,64 en hiermee positioneert Vreugdenhil op de vijfde plaats.

Poeders
Over december blijven ook de vet- en eiwitprijzen van Vreugdenhil gelijk met respectievelijk €2,90 en €5,70 per kilo. De DCA-notering van volle melkpoeder was schommelde wat over de maand december, maar lijkt januari goed van start te gaan. De notering deed vorige week een stapje vooruit en steeg naar €2.790 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden