Mizantroop / Shutterstock.com

Nieuws Arla

Arla wil online omzet in 5 jaar verdubbelen

15 Januari 2021 - Kimberly Bakker

Zuivelcoöperatie Arla streeft ernaar dé e-commerceleider van de zuivelsector in Europa te worden. Daarom heeft het bedrijf zichzelf als doel gesteld om de omzet via de online platforms van haar klanten binnen 5 jaar te verdubbelen naar €600 miljoen.

In de komende 3 tot 5 jaar heeft zuivelcoöperatie Arla als doel om de investeringen op diverse online platforms te verhogen. Zo hoopt het op termijn de Europese e-commerceleider van de zuivelsector te worden en de omzet via de online platforms te verdubbelen naar €600 miljoen. "De coronapandemie heeft het gedrag ten opzichte van online platforms snel veranderd en deze verschuiving biedt een kans om onze e-commerce-ambities vooruit te helpen", zo vertelt Peter Giortz Carlsen, executive vicepresident van Arla Europe.

Zichtbaarheid vergroten
Hij vervolgt: "We weten dat consumenten nog steeds willen kiezen voor gezonde en duurzame voeding (zoals zuivelproducten) wanneer ze online winkelen. Daarom willen we de online beschikbaarheid en zichtbaarheid van Arla bij klanten maximaliseren." Het nieuw op te zetten e-commerce-team zal zich voornamelijk gaan richten op data-analyse, het aansturen van online campagnes en visuele content om het de online kopen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het Verenigd Koninkrijk staat bovenaan de nieuwe doelenlijst van Arla. Inmiddels wordt namelijk 17% van de totale detailhandelsverkopen van de zuivelcoöperatie in het Verenigd Koninkrijk online gegenereerd. Tijdens de eerste golf van de pandemie in het land bevond zuivel zich in vrijwel elke e-commerce-mand (97%), terwijl de online activiteit van Arla in die markt in dezelfde periode met 119% toenam.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden