FrieslandCampina

Nieuws Bestuur

CEO FrieslandCampina wordt commissaris bij C&A

26 Januari 2021 - Redactie Boerenbusiness

Hein Schumacher, CEO van FrieslandCampina, treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van kleding- en warengigant C&A. Bij een gedeelte van de leden zou deze functie  gevoelig liggen, omdat hij zodoende minder focus zou hebben op de zuivelcoöperatie. 

C&A is content met het toetreden van Schumacher tot de Raad van Commissarissen. "Schumacher brengt een rijkdom aan leiderschapservaring naar het bestuur van C&A om zo de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf te supporten", zegt Allan Leighton, voorzitter van de raad van bestuur.

Uit WhatsApp-berichten blijkt dat sommige, naar eigen zeggen, leden moeite hebben met de nieuwe nevenfunctie van Schumacher. Het bestuur van FrieslandCampina zou om een reactie zijn gevraagd naar de beweegredenen van Schumacher, gezien het 'roerige tijden' binnen de zuivelcoöperatie zijn, zo valt te lezen. Een woordvoerder van FrieslandCampina laat weten hiervan niet op de hoogte te zijn.

Op persoonlijke titel
De woordvoerder zegt verder dat Schumacher de commissarisfunctie bij C&A op persoonlijke titel doet. Ook stelt de woordvoerder dat heel normaal is dat CEO's elders een commissariaatfunctie bekleden. Ook voormalig FrieslandCampina-CEO Cees 't Hart was toentertijd commissaris bij andere bedrijven. En ook bij FrieslandCampina in de Raad van Commissarissen zitten bestuurders van andere bedrijven.

Bovendien kan de nevenfunctie volgens de woordvoerder ook positief uitpakken. Dit omdat Schumacher de kennis en inzichten die hij bij C&A opdoet weer kan gebruiken binnen FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden