DOC Kaas

Inside Melk

Melkprijs DOC Kaas weer terug op oude niveau

26 Februari 2021 - Kimberly Bakker

De melkprijs van zuivelverwerker DOC Kaas komt in de maand maart weer uit op het niveau van januari. Dat betekent dat de min van afgelopen maand nu weer wordt teruggedraaid. Hoe presteert de melkprijs van DOC Kaas nu in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas komt in de maand maart met een kale melkprijs van €32,48 per 100 kilo, bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Dit is een plus van €0,54 ten opzichte van de maand februari. Oftewel: de melkprijs is weer terug op het niveau van januari. De mutatie komt voort uit de bewegingen in de vet- en eiwitprijzen. Die veroorzaakten de daling van afgelopen maand door te dalen naar €4,058 per kilo. Voor de maand maart komen de vet- en eiwitprijzen weer uit op €4,125 per kilo en dus gaat de melkprijs weer omhoog.

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness doet DOC Kaas overigens nog geen stapje naar boven, omdat ook FrieslandCampina en Arla hun melkprijs voor de maand maart hebben verhoogd. FrieslandCampina zet een stijging neer van €0,75 per 100 kilo en Arla verhoogt de melkprijs in maart met €0,50 per 100 kilo.

Maximale melkprijs
Inclusief alle premies (zoals vlog, duurzaamheid en weidegang) kan de uitbetalingsprijs van kaasmaker DOC Kaas oplopen naar maximaal €35,23 per 100 kilo. De zuivelverwerker blijft daarmee net iets onder de prijs van verwerker Arla, waar de maximale melkprijs voor de maand maart steeg naar €35,33 per 100 kilo.

Klik hier om de Melkprijsvergelijker te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden