Cono

Inside Melk

Wordt Cono koploper in melkprijsvergelijker?

12 April 2021 - Chanti Oussoren

Cono Kaasmakers doet ook voor maart een schepje bovenop de melkprijs en verhoogt deze voor de tweede maand op rij. De zuivelwerker noteerde al in de bovenste regionen, maar de kale melkprijs wint hiermee nog meer terrein in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono Kaasmakers doet een schepje bovenop de melkprijs voor maart. De gemiddelde melkprijs die het bedrijf zelf communiceert stijgt hiermee naar €36,06 per 100 kilo. De correctie is gedaan op zowel de vet- als eiwitprijs.

Kale melkprijs wint terrein
In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt de kale melkprijs met €0,61 tot €35,05 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en is op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit. De maximale melkprijs, inclusief bonussen, stijgt voor maart naar €40,55 per 100 kilo.

Vorige maand werd het verschil met de kale melkprijs van Bel Leerdammer, die in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker boven Cono noteerde, al kleiner. Inmiddels heeft de melkprijs van Cono die van Bel ingehaald. Hiermee hanteert Cono momenteel de hoogste kale melkprijs voor maart. Met de maximale melkprijs stak Cono al uit in de vergelijker. Voor maart moet Vreugdenhil de melkprijs nog bekend maken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden