Ierland aan kop bij boter

Italië profijt van private opslag kaas

25 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De private opslag van kaas is tijdelijk gesloten, maar welk land heeft er tot nog toe het meeste van weten te profiteren? Tevens de vraag wie er de meeste boter weggelegd heeft en waar wordt magere melkpoeder in de opslagen gereden. De Europese Commissie geeft duidelijkheid.

Verrassend genoeg neemt Italië de leiding bij het volrijden van de kaasopslag. Tot en met 21 september meldde het land 83.956 ton kaas aan. Op twee volgt Ierland met 7.109 ton en op de derde plaats staat Nederland met een volume van 6.098 ton kaas. Ook Zweden maakt met 2.375 ton handig gebruik van de kaasopslag, maar Finland ontbreekt. Een ander land wat veel hinder ondervindt van de handelsboycot is Polen, maar deze maakt eveneens geen gebruik van de kaasopslag. In totaal bevindt er zich 100.464 ton kaas in de opslagen.

Polen duikt wel op bij de opslag van boter. In totaal bevindt er zich in deze opslag 8.825 ton, waarvan 60 ton in Polen opgeslagen ligt. De top drie wordt ingevuld door Ierland (3.357 ton), Nederland (2.697 ton) en België (1.875 ton). In mindere mate hebben Duitsland, Litouwen en Engeland gebruik gemaakt van de opslag.

Het kleinste volume bevindt zich in de opslagen voor magere melkpoeder. Hier neemt Duitsland het voortouw met 2.356 ton, gevolgd door Spanje (1.058 ton). Andere landen die gebruik maken van de private opslag zijn Ierland (293 ton) en Litouwen ( 635 ton).

Voor Ierland is het tijdspad van de private opslag heel gunstig, omdat ze wanneer de opslagen opengaan net uit de winter komen. Een periode waarin de melkaanvoer daar nog moet aanwinnen. Nu kunnen de Ieren met financiële steun van de EU product wegleggen in de opslagen.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 8 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10859339/Italië-profijt-van-private-opslag-kaas-]Italië profijt van private opslag kaas[/url]
Deze kaas komt nog weer een keer op de markt,de vraag is wat de kaasprijs dan weer gaat doen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden