Vergeleken met 2013 wél stijging

Amerikaanse koe produceert minder melk

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

23 Van de 50 Amerikaanse staten hebben hun cijfers over melkproductie in september klaar. De productie is, vergeleken met een jaar eerder, toegenomen met 4,1 procent, meldt het Amerikaanse Ministerie van Landbouw. Vergeleken met een maand eerder is de melkproductie gedaald met circa 4 procent.

De melkproductie per koe is ook gedaald vergeleken met augustus. Gemiddeld leverde een koe 1804 pond melk op. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar is dat een toename van 56 pond. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is september 2014 daarmee de beste maand voor deze 23 staten sinds 2003.

De analisten van het ministerie hebben op basis van die cijfers voor ongeveer de helft van de Verenigde Staten een schatting gemaakt van de melkproductie in het hele land in de maand september. Zij schatten dat de productie uit zal komen op 16472 miljoen pond. Ter vergelijking: in augustus was dat 17214 miljoen pond.

Als melkproductie in de VS maatgevend is voor melkproductie in Europa, dan lijkt Europa in september voor de vierde maand op rij minder melk te zullen produceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden