Met subsidie van deelstaat

Arla breidt biologische productie Duitsland uit

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De regering van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren maakt 4,8 miljoen euro vrij om uitbreiding van het Zweeds-Deense zuivelgigant Arla in het stadje Upahl (iets meer dan 1.000 inwoners) mogelijk te maken. Arla produceert daar onder meer biologische melkproducten.  Het geld komt uit een Duits fonds voor de verbetering van het economische infrastructuur in Duitse regio’s.

Volgens Harry Glawe, minister van Economische Zaken, Bouw en Toerisme in de deelstaatsregering, worden daarmee 414 banen veiliggesteld en komen er 58 nieuwe banen. Dat is goed nieuws voor de Duitse deelstaat waar de werkloosheid met 10 procent behoorlijk boven het gemiddelde voor Duitsland, namelijk 6,5 procent, ligt. Arle is al de grootste werkgever in Upahl.

De totale investering van Arla in de uitbreiding van zijn productie in Upahl bedraagt bijna 24 miljoen euro. De uitbreiding behelst het opvoeren van de productie van onder meer kwark en biologische producten maar ook extra investeringen in verpakkingstechniek en logistiek.

De investering wordt gedaan met het oog op toekomstige veranderingen zoals het afschaffen van de melkquota’s in de Europese Unie. Arla verwacht dat de leden na het afschaffen van de quota meer melk zullen produceren en wil dat aanbod kunnen opvangen. Voor de leden zelf betekent deze uitbreiding dat er zeker van kunnen zijn hun productie in de toekomst te zullen verkopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden