Zuivelnoteringen PZ

Boter klimt langzaam naar de 300 euro toe

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De tendensen in de prijzen van zuivelfabricaten blijven ook in week 43 gelijke tred houden met de laatste weken. Na even stabiel te zijn geweest, klimt de prijs van boter weer iets op: met 2 euro naar 297 euro per 100 kg. Boter profiteert van de goede vraag naar vet en de relatief lage beschikbaarheid aan Nederlandse melk in deze periode. Daarmee komt de Nederlandse boternotering steeds dichter bij die van Duitsland, die al enkele weken stabiel net boven de 300 euro ligt.

195

euro

doet magere melkpoeder

Dit blijkt uit de zuivelnoteringen voor week 43 van het Productschap Zuivel (PZ).Volle melkpoeder blijft, net zoals de voorgaande weken, stabiel met een prijs van 237 euro per 100 kg af fabriek, exclusief BTW. Magere melkpoeder volgt eveneens de lijn van de afgelopen weken en blijft onder druk staan. Ook deze week moest de notering 2 euro prijs geven om uit te komen op 195 ero per 100 kg.

Magere melkpoeder feed moest zelfs een verlies incasseren van 3 euro tot 174 euro per 100 kg af fabriek, exclusief BTW. Ook weipoeder moest na net als vorige week weer ietsje in prijs toegeven, met een min van 2 euro om uit te komen op 85 euro per 100 kg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden