Maximaal 1 euro per 100 kg

A-Ware gaat premie voor duurzame melk betalen

30 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

A-Ware Food Group gaat melkveehouders die er in slagen de melk te produceren met meer oog voor dierenwelzijn en mest- en mineralengebruik belonen. Zij kunnen een premie op de melk ontvangen die kan oplopen tot maximaal 1 euro per 100 kg. Dit heeft het kaasbedrijf donderdag bekendgemaakt.

Het zuivelconcern heeft hiervoor het beleid A-Ware Duurzaam ontwikkeld. Binnen dit concept krijgen de melkveehouders punten voor de duurzame inspanningen die zij leveren. Daarbij wordt onder meer gewerkt met de tools van Koe-Kompas, voor het verbeteren van de diergezondheid en –welzijn, en de KringloopWijzer, waarin het bewust gebruik van bodem, mest en mineralen centraal staan. Bovendien wordt het toepassen van een vorm van weidegang gestimuleerd, aldus A-Ware.

In A-Ware Duurzaam hebben de melkveehouders zelf de vrijheid te kiezen welke maatregelen zij doorvoeren voor het behalen van de punten, zo benadrukt het kaasbedrijf. Zo kunnen zij, op basis van het behaalde aantal punten, zelf de hoogte van de premie sturen. De toeslag kan oplopen tot maximaal 1 euro per 100 kg melk.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden