Koopt kwart van Yashili

Ook Danone zet grote stap op Chinese zuivelmarkt

31 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Franse zuivelgigant Danone heeft een kwart van de aandelen gekocht van Yashili, een producent van babyvoeding in China. Hiermee zet het bedrijf een grote stap in de Chinese zuivelmarkt. Met de deal is een bedrag van 437 miljoen euro gemoeid, zo heeft Danone vrijdag bekendgemaakt.

25

procent

van de aandelen Yashili krijgt Danone

Danone slaat met deze stap twee vliegen één klap. De andere grote aandeelhouder van het bedrijf is China Mengniu Dairy, het grootste zuivelconcern van China. Dit bedrijf verkoopt een deel van de aandelen van Yashili aan Danone, maar behoudt een belang van 51 procent in het bedrijf de zeggenschap. Mengui had eerst 68 procent van de aandelen Yashili in handen.

Op deze manier zet het Franse concern aan de ene kant een vaste voet op Chinese bodem en aan de andere kant versterkt Danone de banden met de grootste speler Mengniu. Mengniu en Yashili kunnen op hun beurt profiteren van kennis van Danone in marketing en merken.

Danone laat weten dat de samenwerking tussen de drie zuivelconcerns wellicht wordt geintensiveerd na deze deal. De partners bestuderen het plan om een minderheidsbelang te nemen in Yashili Dumex, een dochteronderneming van Danone in China.

Danone mag zich zo naast FrieslandCampina gaan begeven op de Chinese markt van babyvoeding. FrieslandCampina had naar eigen zeggen begin oktober de primeur door een joint venture aan te gaan met het Chinese Huishan Dairy. In totaal investeert FrieslandCampina 114 miljoen euro in deze Chinese deal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden