Ook VVD akkoord

Melkveewet door Tweede Kamer goedgekeurd

25 November 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Sharon Dijksma heeft dan toch de steun gekregen van de Tweede Kamer rondom de melkveewet. De wet wordt binnenkort voorgelegd aan de Eerste Kamer in de hoop dat de wet op 1 januari 2015 haar intrede kan doen.

De kern van de wet is dat bedrijven die de productie van fosfaat opschroeven, het overschot moeten kunnen plaatsen op eigen grond. Als dit niet mogelijk is, is mestwerking noodzakelijk. Het referentiejaar dat hierbij geldt is 2013. De overige moties die van invloed zijn op de melkveewet worden dinsdagmiddag nog in stemming gebracht, waardoor een exacte beschrijving later volgt.

De partijen VVD, PvdA, CDA, SGP, CU en de PVV stemden voor het voorstel, waardoor in het parlement een ruime meerderheid is. D66, SP en de Christen Unie gaven aan dat ze over een ‘lege wet’ moesten stemmen, aangezien de mate van grondgebondenheid niet is vastgelegd in deze wet. Desondanks stemde de CU voor de wet, om de derogatie niet in gevaar te brengen.  Over de mate van grondgebondenheid wil Dijksma volgend jaar pas spreken.

Ook de VVD is het uiteindelijk toch eens met het voorstel. Vorige week vroeg kamerlid Helma Lodders nog uitstel aan. ‘Voor de partij is het een lastig besluit. De VVD wil niet dat ondernemers worden belemmerd in hun ontwikkelmogelijkheden en wil voorkomen dat volgend jaar te strenge regels voor grondgebondenheid worden ingevoerd.’

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Wiegel 25 November 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10860788/Melkveewet-door-Tweede-Kamer-goedgekeurd]Melkveewet door Tweede Kamer goedgekeurd[/url]
De VVD draait met u mee. Of tegen u en dan zeggen ze toedeloe
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden