Slechte vooruitzichten

Zuivelnoteringen kelderen op termijnmarkt

27 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de zuiveltermijnmarkt van de Eurex zijn de prijzen voor boter en magere melkpoeder fors afgenomen. De cash settlement voor beide producten laten eveneens een daling zien.

De termijnmarktprijzen voor magere melkpoeder laten tot en met april 2015 enkel prijzen zien van 1.830 euro per ton of lager. In de maanden december, januari en februari komen de prijzen zelfs niet boven de 1.800 euro per ton uit, met 1.758 euro als huidige bodem. Vorige week zaten er nog maanden tussen waarin magere melkpoeder voor 1.875 euro per ton werd vastgezet.

De cash settlement voor magere melkpoeder daalt met 23 euro, waardoor deze uitkomt op 1.855 euro per ton voor week 48. Het aantal openstaande posities voor november staat op 48.

Boter noteert ook fors lager op de zuiveltermijnmarkt. Tussen januari en april 2015 is de prijs slechts vast te zetten voor maximaal 2.808 euro per ton, terwijl dit vorige week nog mogelijk was voor prijzen iets boven de 2.900 ton. De cash settlement voor boter is minder hard gedaald. Een afname van vijf euro laat de prijs uitkomen op 2.950 euro per ton. Het aantal openstaande posities voor november is 188. Er wordt op dit moment zeer weinig gebruik gemaakt van de zuiveltermijnmarkt.

De tendensen op de zuiveltermijnmarkt laten vrijwel dezelfde zien als bij de noteringen van Productschap Zuivel, die deze week eveneens fikse dalingen lieten zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt noteert historisch hoog

Analyse Aardappelen

Cash settlement volgende week boven 30 euro

Analyse Aardappelen

Cash settlement schiet door de 20 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden