Organisatie verbeteren

Arla schrapt 100 banen in Groot-Brittannie

27 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Arla Foods UK, de Britse tak van de Zweeds-Deense zuivelaar, gaat 100 banen schrappen in Groot-Brittannië. De ontslagronde is het gevolg van een herstructurering die de organisatie efficiënter moet maken. Hiermee wil het bedrijf bovendien geld vrij maken om de komende jaren te kunnen investeren.

500

miljoen

pond investeerde Arla de afgelopen jaren in het Groot-Brittannië

Arla investeerde de afgelopen jaren meer dan 500 miljoen pond in het Verenigd Koninkrijk. Met dit geld is ondermeer gefuseerd met Milk Link en de grootste fabriek voor de verwerking en productie van verse melk in de wereld gebouwd. Daarnaast zijn 3.000 melkveehouders geworven die nu melk leveren aan Arla en heeft het bedrijf de productielijn geoptimaliseerd.

Omdat Arla de afgelopen jaren vooral heeft ingezet op groei, wil het bedrijf nu de organisatie verbeteren en optimaliseren. De zuivelaar wil dit doen door een herstructurering uit te voeren waarbij de focus ligt op het versterken van de eigen merken, innovatie en het vergroten van de afzet.

Door te reorganiseren wil Arla een platform creëren dat de komende jaren moet leiden tot nieuwe investeringen. Een gevolg van de herstructurering is echter wel dat er 100 posities op de tocht komen te staan.

Peter Giørtz-Carlsen, directeur van Arla Foods UK, zei in een verklaring dat Arla ambitieuze plannen heeft voor de Britse markt. ‘Ik weet dat er veel meer mogelijkheden op ons pad komen om het zuivelaanbod te vergroten en de beleving bij de consumenten te vergroten. De aangekondigde veranderingen stellen ons in staat de innovatieve kracht te verbeteren. Volgend jaar willen we nieuwe merken introduceren. Ik begrijp dat dit een onzekere tijd is voor een aantal van onze werknemers. We proberen het aantal ontslagen te beperken. Met onze plannen kunnen we de organisatie voor de toekomst versterken en het best presterende zuivelbedrijf blijven. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden