Acht procent eraf

Magere melkpoeder daalt fors in Verenigde Staten

28 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het zuivelrapport van het United States Department of Agriculture (USDA) maakt duidelijk dat de prijzen voor zuivelproducten zijn gedaald in de Verenigde Staten. Vooral magere melkpoeder liet een fikse daling zien. Het Cooperatives Working Together (CWT) heeft opnieuw exportsteun verleend aan cheddar, iets wat de laatste weken vaker voorkwam.

Afgelopen week is er 7,5 miljoen pond weipoeder verkocht

Nadat het erop leek dat de boterprijs haar bodem had bereikt, laat boter deze week weer een prijsdaling zien. Voor deze week komt de prijs uit op 4.399 dollar per ton, terwijl dit vorige week nog 4.412 dollar per ton was. De termijnmarkt voor boter laat op korte termijn een stijging zien, waarna het over een aantal maanden een dalende trend inzet. Het aantal verkopen was wel erg hoog, deze kwam afgelopen week namelijk boven de 22.000.000 pond uit.

Cheddar neemt voor de derde week op een rij af in prijs. Door deze daling noteert cheddar 4.703 dollar per ton, 176 dollar lager dan vorige week. De exportsteun van het CWT moet er voor gaan zorgen dat landen die smeltkaas importeren zoveel mogelijk bij de VS uitkomen. Het aantal verkopen nam de afgelopen week wel weer wat toe. Uitgaande van de termijnmarkt voor cheddar daalt de prijs nog verder de komende tijd.

Weipoeder zag haar prijs de afgelopen weken weer toenemen, maar deze week is dit niet zo. Een daling van 33 dollar laat de prijs zakken naar 1.383 dollar per ton. Het aantal verkopen nam, evenals bij de andere zuivelproducten, wel toe. Afgelopen week is er 7,5 miljoen pond weipoeder verkocht.

Magere melkpoeder daalde het hardst van alle producten. Een daling van acht procent laat de prijs zakken tot onder de 3.000 dollar per ton. De verwachting is eveneens slecht, aangezien magere melkpoeder op de termijnmarkt alleen maar lagere prijzen noteert. Opvallend is dat ook bij magere melkpoeder het aantal verkopen sterk toenam. Doordat er ruim er 3,5 miljoen pond meer is verkocht komt het totaal uit op ruim 22 miljoen pond.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden