Droog weer speelt parten

Groei in melkproductie Australië vlakt iets af

22 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De groei van de melkproductie in Australië is na de piek van oktober relatief weer wat afgevlakt. In oktober nam de melkproductie met 6 procent toe tot een kleine 1,087 miljoen ton naar de seizoensgebonden piek. In november daalt de melkaanvoer traditioneel en komt dit jaar uit op 1,006 miljoen ton. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van dezelfee maand vorig jaar.

Hiermee hebben de Australiërs in het lopende melkseizoen, dat begint in juli, 3,5 procent meer gemolken dan in de eerste vijf maanden van het seizoen 2013/14. Dit meldt Dairy Australia, het Australische equivalent van een productschap.  Van juli tot en met november is in Australië nu ruim 4,4 miljoen ton melk bij de fabrieken aangevoerd.

De groei in Australië valt relatief lager uit, onder meer doordat in enkele regio's de melkproductie versneld is gedaald door aanhoudend droog weer. De melkproductie in Australië gaat tot februari weer dalen tot het seizoensgebonden dieptepunt. Pas eind juni gaat de productie dan weer omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden