KTC Zegveld operationeel

Nieuwe zuivelcoöperatie levert aan DeltaMilk

22 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie KTC Zegveld heeft maandag de eerste melk geleverd aan kaasfabriek De Graafstroom, dat in eigendom is van coöperatie DeltaMilk. Het zogeheten kennistransfercentrum is de nieuwe naam van Proefboerderij Zegveld. Het melkveebedrijf maakt onder een nieuwe naam en met ansere aandeelhouders een doorstart. Eén van de participanten is DeltaMilk.

Zegveld en DeltaMilk hebben bewust voor elkaar gekozen

De coöperatie KTC Zegveld bestaat uit mengvoerproducent De Heus, zuivelcoöperatie Deltamilk, adviesbureau PPP-Agro Advies, veehouders en coöperatie De Samenwerking. Het project wordt verder gesteund door Veenweiden Innovatiecentrum (VIC), Agrifirm, Aequator, CAH Vilentum Dronten en Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart.

De coöperatie heeft het melkveebedrijf in Zegveld gekocht van kennisgigant Wagenigen UR, die de proefboerderij wilde ontmantelen. Zegveld en DeltaMilk hebben bewust voor elkaar gekozen en participeren over en weer in elkaar, zo meldt Teunis Sterk, de voorzitter van DeltaMilk, in een verklaring. 'Beide coöperaties hebben een regionale functie en willen elkaar versterken. Voor Zegveld zelf is het belangrijk een directe relatie te hebben met een regionale zuivelcoöperatie. Zij kan ook door het doen van proeven veel voor de leden van de DeltaMilk betekenen.'

Het kennistransfercentrum gaat zich onder meer richten op het oplossen van ammoniakemissie, het verbeteren van de waterkwaliteit en kwantiteit en de optimalisatie van melkveebedrijven op veengronden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Knulst volgt Noordermeer op bij De Graafstroom

Nieuws Melk

DeltaMilk houdt meer over in duur melkprijsjaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden