Plus van 0,7 procent

Nederlandse melkaanvoer stijgt licht in november

2 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse melkproductie is over november van dit jaar uitgekomen op 976.687 ton, 0,7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. De vetwaarde van de melk ligt met 4,44 procent echter 0,06 procentpunt lager. Hierdoor komt de vetproductie over november 2014 met 43.388 ton ook 0,6 procent lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dit blijkt uit de melkontvangstcijfers die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft gepubliceerd. Uit deze aanvoergegevens wordt de trend bevestigd dat de Nederlandse melkveehouders een stuk voorzichtiger zijn geworden in de melkproductie, gelet op de superheffing en de verwachte lagere melkprijzen in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Vanaf april tot en met novemver hebben de Nederlandse melkveehouders nu bijna 8,3 miljoen ton melk afgeleverd bij de fabrieken. Dit is 1,6 procent meer dan in de eerste acht maanden van het quotumseizoen 2013/14. De vetproductie ligt met 354.916 ton slechts 0,3 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Alle actuele melkaanvoercijfers zijn voor abonnees te vinden in de DCA Databank.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden