Britse melkveehouders geschokt

First Milk stelt betalingen twee weken uit

9 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Britse melkveehouders zijn geschokt door de financiële maatregelen van zuivelcoöperatie First Milk. Om het hoofd boven water te kunnen houden heeft de zuivelaar besloten de betalingen aan hun 1300 leden niet op 12 januari over te maken, maar het twee weken uit te stellen.

First Milk heeft een reeks aan maatregelen ingevoerd nu de zuivelprijzen afgelopen jaar met 50 procent zijn gedaald. Naast het uitstellen van de betalingen gaan ook diverse heffingen omhoog. Met de maatregelen wil het bedrijf zorgen voor een kapitaalinjectie voordat de voorjaarspiek aanbreekt.

Niet alleen melkveehouders, maar ook landbouworganisaties en de politiek hebben kritiek geuit op de plannen van de zuivelonderneming. Melkveehouders die toch al moeite hadden het hoofd boven water te houden, krijgen het hierdoor nog moeilijker. Het uitstel van twee weken geldt voor alle toekomstige betalingen.

First Milk heeft toegezegd te praten met de grote banken in de hoop dat deze begrip hebben voor de situatie en boeren wat ruimte geven.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

First Milk
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden