Wil marktleider worden

Arla gaat lactose veilen op Global Dairy Trade

22 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Arla Foods heeft bekendgemaakt dat het lactose gaat verkopen via het online veilingplatform Global Dairy Trade (GDT). De doelstelling van Arla Foods is marktleider te worden op het gebied van lactose, zo meldt het Deens-Zweedse zuivelconcern zelf.

Op dit moment veilt Arla Foods ongeveer 900.000 ton aan zuivelproducten op jaarbasis, vooral in de vorm van magere melkpoeder. De hoeveelheid lactose wat tot nu toe wordt geveild is bij de GDT is zeer beperkt, vandaar dat Arla Foods een kans ziet om hierop in te springen. Arla begint vanaf de veiling van 15 april 2015 met het veilen van lactose.

Er is een gat in de markt gezien lactose die wij willen invullen

Luis Cubel, sales directeur van de lactose afdeling bij Arla Foods, geeft aan dat de GDT een aantrekkelijke veiling is, aangezien iedere veiling er ongeveer 650 kopers actief zijn uit 90 verschillende landen. Deze activiteit in combinatie met het gegeven dat er slechts mondjesmaat lactose wordt aangeboden bij de GDT moet er toe leiden dat Arla Foods het gat in de markt invulling weet te geven.

Tevens stelt Luis Cubel dat Arla Foods over het voordeel beschikt dat het bekend is met het vermarkten van zuivelproducten via deze online veiling, gezien de verkoop van magere melkpoeder.`Wij weten hoe we in moeten springen op vaste kopers en hoe we in moeten springen op nieuwe kopers bij de GDT.´ Arla start in april met het veilen van lactose aangezien dan de fabriek in Jutland, dat november 2014 werd geopend, op volle toeren draait. In totaal streeft Arla er naar om 115.000 ton lactose te veilen in 2015.

Van de 24 veilingen die in 2014 hebben plaatsgevonden, en de twee veilingen tot nu toe in 2015 hebben plaatsgevonden, zijn er slechts vier veilingen geweest waar lactose werd geveild. De laatste veiling dat dit gebeurde was op 5 augustus 2014.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Zuivelbusiness

Kaasprijzen stevig onderuit op Global Dairy Trade

Analyse Zuivelbusiness

Zwakke Global Dairy Trade met laagste afzet in jaren

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Zuivelbusiness

Global Dairy Trade tapt uit ander vaatje

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden