Aanvoer november

Melkproductie in Italië groeit bijna 11 procent

22 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Italië komt over november vorig jaar uit op 836.270 ton. Dit is bijna 11 procent meer dan dezelfde maand in 2013. De Italiaanse melkaanvoer valt de laatste maanden van 2014 sowieso stukken hoger uit dan het jaar ervoor. De melkaanvoer van Duitsland bedraagt in november bijna 2,43 miljoen ton, 1,6 procent meer dan in dezelfde maand in 2013.

1,6

procent

stijgt de melkaanvoer in Duitsland in november 2014

Dit uit de melkproductiegegevens die de landen hebben aangemeld bij de Europese Unie (EU). Hieruit komt naar voren dat de melkproductie in Italië de laatste maanden fors hoger ligt dan de jaren ervoor. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het wegvallen van het melkquotum op 1 april, waar de Italiaanse melkveehouders zich kennelijk op voorbereiden. De melkaanvoer loopt zo compleet tegendraads met de trend van de afgelopen jaren, waarin de melkproductie in de laatste maanden van het jaar consequent daalt.

De melkproductie van Duitsland groeit in november minder dan in de maanden ervoor. Hierdoor wordt het verschil met de productie van 2013 steeds kleiner. Anders dan in Italië beperken de Duitse melkveehouders de melkproductie. Net als hun Nederlandse en Franse collega's hebben de Duitsers geen zin in het betalen van superheffing aan het einde van het laatste quotumjaar.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden