Ook aantal melkkoeien stijgt

Melkproductie VS houdt stijgende lijn vast

23 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkaanvoer van de 23 belangrijkste zuivelstaten van de Verenigde Staten komt in december uit op ruim 7,3 miljoen ton melk. Dit is 3,2 procent hoger dan de hoeveelheid geproduceerde melk over december 2013, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

8,61

miljoen

melkkoeien telt de VS in december 2014

Ten opzichte van november is de totale melkproductie met ruim zes procent toegenomen, een trend die jaarlijks is terug te zien. Naast de melkproductie, blijft het aantal melkkoeien eveneens stijgen. In december telde de Verenigde Staten 8,61 miljoen dieren, 193.000 meer dan in december 2013 en 16.000 dieren meer dan in november dit jaar.

De maandelijkse productie per koe blijft eveneens erg hoog in vergelijking met de afgelopen jaren. Voor de 23 belangrijkste zuivelstaten komt deze uit op 855,5 kg per dier. Het is voor het eerst dat er zo’n hoge productie is gemeten voor de maand december, sinds er vanaf 2003 metingen worden verricht.

Over het laatste kwartaal van 2014 heeft de Verenigde Staten in totaal 23,9 miljoen ton melk geproduceerd. Logischerwijs is dit ook hoger dan de laatste drie maanden van 2013, toen er 3,4 procent minder melk werd geproduceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden