Nieuwe fabriek geopend

Arla breidt Duitse poeder- en roomproductie uit

26 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Zweeds-Deense zuivelcoöperatie Arla heeft in Duitsland een nagelnieuwe faciliteit geopend voor de productie van melkpoeder en room. Aan het project is drie jaar gewerkt en de zuivelaar heeft in totaal 100 miljoen euro geïnvesteerd in de faciliteiten.

Naast een nieuwe droogtoren voor de productie van melkpoeder en een roomfabriek, heeft Arla ook een nieuwe faciliteiten in gebruik genomen voor het bereiden en verwerken van verse melk. De nieuwe voorzieningen vormden een uitbreiding van een locatie van Arla in Pronsfled, een plaats in de buurt van Bitburg-Prüm in het Eifelgebied.

Arla heeft in totaal 110 miljoen euro geïnvesteerd inde uitbreiding van de locatie in Pronsfeld. De zuivelaar verwacht dat de investering zich uitbetaald door de groeiende vraag naar zuivel in Afrika en Azië, de markten waarvoor de faciliteiten in Pronsfled worden aangewend. Arla verwacht door de uitbreiding jaarlijks 1,85 miljoen kilo melk te kunnen verwerken. Dit is een toename van 450 miljoen kilo. De melk wordt gebruikt om 40.000 ton boter en 42.000 ton melkpoeder te produceren voor de Afrikaans en Aziatische markt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden