Plussen op Eurex

Trend termijnmarkt prijs zuivel groengekleurd

29 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De zuiveltermijnmarkt van de Eurex noteert vanuit Frankfurt opnieuw hogere slotkoersen en cash settlements. Na een wekenlange periode van dalingen is het de derde week op een rij dat de zuiveltermijnmarkt groengekleurd is. Dit betekent dat in Europa dezelfde trend zichtbaar is als in Nederland.

45

euro

stijgt de cash settlement voor boter in week 5

De cash settlement voor magere melkpoeder kwam vorige week wat verlaat, maar noteerde 1.842 euro per ton. Voor deze week komt de cash settlement uit op 1.887 euro per ton, wat dus een verhoging van 45 euro betekent. De slotkoersen weten ook hard te stijgen. Terwijl vorige week op woensdagmiddag 1.835 euro per ton de laagst genoteerde slotkoers was, is dit inmiddels 1.938 euro per ton. De maanden februari, maart, april, juli en oktober van dit jaar noteren zelfs boven de 2.000 euro per ton, iets wat al een poosje niet het geval was.

De boterprijzen stijgen eveneens hard op de termijnmarkt. Alle genoteerde slotkoersen noteren inmiddels 3.100 euro per ton, of zelfs hoger. Het verschil is wel dat boter op een lang termijn, tot half 2016, een stabiele prijs laat zien. Terwijl magere melkpoeder steeds verder blijft stijgen naarmate de tijd vordert. De cash settlement voor boter is met 80 euro toegenomen in een week tijd, waardoor er 2.990 euro per ton wordt genoteerd.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Nieuws Melk

Vermogen MTC over 2022 in de min, accountant twijfelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden