Opnieuw plussen op zuivelveiling

Krappe aanvoer helpt markt voor verse zuivel

17 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Prijsstijgingen blijven aan de orde van de dag op de zuivelmarkt. Dinsdagavond wordt duidelijk of de wereldmarkt de positieve trend vasthoudt die twee weken geleden werd ingezet op de Global Dairy Trade (GDT). Dichterbij huis blijkt nu al uit de resultaten van Dairy Auctions Online dat prijzen het plafond nog niet bereikt hebben.  

De positieve stemming bij boter wordt op de veiling van DAO opnieuw vertaald in hogere prijzen. Eindigde room vorige week nog op een prijs van 4,07 euro per kilo, deze week pakt de prijs door naar 4,13 euro per kilo. Hoewel de veiling in het begin weinig impact had op de dagmarkt voor verse producten bleek vorige week opeens dat de markt de noteringen ging volgen. Hoe dat deze week uitpakt blijkt donderdag uit een nieuwe melkupdate.

Een stijging wordt ook gezien bij de prijs van rauwe Pools melk. Die steeg van 29,45 euro naar 30,15 euro. Ook hier laat de prijs voor de achtste week op rij een plus zien.

Minder animo was er voor het kopen van kaas. Werd er gedurende de voorgaande veiling nog kaas tegen een prijs van 2,51 euro per kilo verkocht, nu bleef de prijs kaas met een startprijs van 2,50 euro onverkocht. Ook bij boter, melkpoeder en het grootste deel van de weipoeder ontbrak het aan koopinteresse. De enige partij weipoeder die verkocht werd ging weg tegen een prijs van 895 euro voor levering maart, april, mei en juni.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden