De magische vijf niet gehaald

Fonterra past melkprijs niet verder aan

26 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland snakken naar een positief signaal. Fonterra voldeed daar niet aan zo bleek bij de herziening van de melkprijs. De magische vijf werd niet gehaald.

De laatste veiling van de Global Dairy Trade resulteerde in een winst van 13,7 procent voor volle melkpoeder bij een prijs van 3.272 dollar per ton. Een goed resultaat wat het fundament onder de melkprijs ondersteunde. Het bleek echter niet genoeg om een hogere melkprijs te rechtvaardigen.  

Melkprijs blijft 4,70 dollar per kg

Fonterra maakte donderdag bekend de melkprijs te handhaven op een niveau van 4,70 dollar per kg Milk Solid. In combinatie met het eerdere dividend resulteert het in een prijs van 4,95 tot 5,05 dollar per kg Milk Solid.   

John Wilson, voorzitter van Fonterra, laat weten dat de zuivelprijzen wel omhoog zijn gegaan, maar onvoldoende om een hogere melkprijs te ondersteunen. De prijs voor volle melkpoeder steeg sinds december met 45 procent, waar de prijs voor magere melkpoeder 13 procent toenam.

Wilson laat weten dat de melkprijs een spiegel is van de beste inschattingen die er op dit moment te maken zijn. 'We adviseren melkveehouders voorzichtig te zijn bij het maken van de financiële planning. Later in het seizoen komen we met een update.' Op 25 maart komt Fonterra met de tussentijdse resultaten.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden